Varför boka på cityhotels?

  • Gratis avbokning gäller för de flesta rum
  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Specialpriser du bara hittar hos oss
  • Vi garanterar säkerheten vid betalning

Bo bra och billigt - hotell i Köpenhamn centrum

Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Köpenhamn centrum

hotel_list_thumb

Grand Hotel

Nära Tivoli, Köpenhamn
Från 975 SEK
hotel_list_thumb

Copenhagen Island Hotel

Nära Mogens Dahl Koncertsal, Köpenhamn
Från 1069 SEK
hotel_list_thumb

Ascot Hotel

Nära Tivoli, Köpenhamn
Från 1105 SEK
hotel_list_thumb

Comfort Hotel Vesterbro

Nära Tivoli, Köpenhamn
Gratis frukost
Från 1156 SEK
hotel_list_thumb

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Nära City Safari, Köpenhamn
Från 1181 SEK
hotel_list_thumb

Tivoli Hotel

Nära Havnebadet, Köpenhamn
Från 1228 SEK
hotel_list_thumb

Imperial Hotel

Nära Tivoli, Köpenhamn
Från 1285 SEK
hotel_list_thumb

The Square

Nära Wallmans Cirkusbygningen, Köpenhamn
Från 1285 SEK
hotel_list_thumb

Hotel Alexandra

Nära Tivoli, Köpenhamn
Från 1312 SEK
hotel_list_thumb

First Hotel Mayfair

Nära Tivoli, Köpenhamn
Endast 1 rum kvar
Från 1413 SEK

Karta över 10 rekommenderade hotell i centrum av Köpenhamn

Reseguide Köpenhamn

Boka bra och billiga hotell i Köpenhamn centrum

Copenhagen

Köpenhamn är huvudstad i Danmark och har sedan 1300-talet varit en av landets viktigaste städer. Staden har över 1,2 miljoner invånare och ca 20% av Danmarks befolkning bor här och i de områden som tillhör Köpenhamn. Köpenhamn har rankats som en av världens bästa städer att leva i och kan bland annat skryta med att ha världens bästa restaurang , Noma, samt ett antal andra restauranger som också har stjärnor i Michelinguiden.

Vi har en massa bra erbjudanden och överkomliga priser om du vill bo bra och billigt i Köpenhamn . Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat Bed & breakfast, boutique- och lyxhotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett prisvärt hotell hos oss.

Shopping i Köpenhamn

Köpenhamn, precis som många andra storstäder, är ett bra ställe att resa till om du gillar shopping. De flesta affärerna kan hittas vid området runt Ströget, som förutom att vara Europas största gågata, har allt från kända och mindre kända märkesklädesbutiker till mataffärer och restauranger. Här hittar man några av de mest kända danska designbutikerna som Ryal Copenhagen och Illums Bogilhus. Man hittar även mer internationella kända designbutiker som Louis Vuitton, Gucci och Tommy Hilfiger

Letar du efter bra och billigt boende med kort väg till Köpenhamns shopping har vi många har vi många bra hotellerbjudanden på hotell i närheten av Ströget.

Förutom långa shoppinggator har Köpenhamn flera varuhus, köpcentrum och olika marknader. Några av de köpcentrum som är värda att besöka är Illum, Magasin du Nord och inte minst Fields som är Skandinaviens största köpcenter

Julmarknader

En populär tradition i Köpenhamn är att gå på julmarknad och den mest populära marknaden hålls varje år på Tivoli. Marknaden på Tivoli varar från mitten av november fram tills 30 december och är definitivt något man bör besöka om man kommer till Köpenhamn kring juletider.

Vill du bo på ett hotell i närheten av Tivoli i Köpenhamn har vi många bra erbjudanden på flera rekommenderade hotell. Vi kan bland annat rekommendera Grand Hotel där man har gångavstånd till Tivoli.

Bo i Köpenhamn centrum

Den största fördelen med att välja ett hotell i centrum är att man bor med kort avstånd till de flesta sevärdheterna och sakerna man kan göra. Bor man på ett av våra rekommenderade hotell, som till exempel på Hotel Alexandra, befinner man sig bara fem minuter i gångavstånd från Tivoli och max tre kilometer från de flesta andra attraktionerna. Våra andra rekommenderade hotell är bland annat Hotel Opera och Hotel Kong Arthur.

Nästan hälften av alla hotell i Köpenhamn ligger centralt vilket betyder att det finns goda möjligheter att bo både bra och billigt på hotell med bra läge i Köpenhamn centrum.

Badmöjligheter

I tillägg till att många hotell i Köpenhamn har egna simbassänger finns det flera möjligheter till att bada. Köpenhamns Hamnbad är ett system bestående av flera badanläggningar där Islands Brygge är det största. Letar du efter hotell i närheten av Islands Brygge kan vi rekommendera Hotel Copenhagen.

Vill man besöka stränder bör man ta en tur till Amager Strandpark. Detta är ett populärt strandområde inte långt från Kastrup, Köpenhamns flygplats. Vi har många bra erbjudanden på hotell i närheten av Amager om man vill ha kort väg till fina stränder.

Transport

Köpenhamn är en förhållandevis kompakt stad som betyder att det enklaste sättet att ta sig runt är antingen på cykel eller till fots. Staden är upplagd så att man kan ta sig runt utan bil utan problem så det är nästan bara motorvägarna som inte har övergångsställen. Köpenhamn har också blivit utnämnd till en av världens mest cykelvänliga städer.

Kör man bil här kan det vara svårt att hitta. De inre delarna av stan präglas av en något dålig stadsplanering och det är ofta svårt att komma fram med buss eller bil. Det är därför som flera ringleder går runt hela staden och de är de viktigaste vägarna om man vill komma fram med bil. Parkering inne i stan är i regel gratis och det finns många hotell som erbjuder gratis parkering för besökande..

Vill man åka kollektivt har Köpenhamn ett brett utbud av bland annat buss, båt, tunnelbana och tåg. Tunnelbanan har ingen förare och har flera gånger blivit utsedd till «världens bästa tunnelbana». Letar du efter buss-, tunnelbana- eller tågtider kan du hitta det på denna reseplaneraren (engelsk).

Hur man tar sig till Köpenhamn

Det finns flera sätt att ta sig till Köpenhamn på. De flesta väljer antingen att köra bil hela vägen eller att kombinera bil och färja. Många väljer att flyga men det finns också direktbussar till Köpenhamn från flera Svenska städer.

Köpenhamns flygplats

Kastrup (CPH) som är Köpenhamns egen flygplats är Nordens största flygplats. Flygplatsen ligger bara 8 kilometer från centrum och har bra förbindelser med både tåg- och busstrafik. Flera svenska flygplatser och bolag har direktflyg till Köpenhamn.

Vi har flera hotell i närheten av Kastrup till bra priser.

Köpenhamn med barn

Köpenhamn är till skillnad från många andra storstäder en ypperlig stad att ta med sig barn. Reser man hit med barn måste man nästan besöka Tivoli. Här hittar man massor av roliga aktiviteter, god mat och attraktioner för både barn och vuxna. Ett annat ställe som är populärt att ta med barn till är Köpenhamn Zoo som är en av Europas äldsta djurparker. Här kan man se bland annat isbjörnar, giraffer, lejon och en mängd andra djur.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder är väl lämpade för familjer så att hitta övernattning för hela familjen är inga problem.

Sevärdheter och saker att göra

Köpenhamn har ett rikt utbud på sevärdheter och saker att göra som är värda att få med sig vid ett besök i stan.

Ett av stadens mest besökta turistmål är Nyhavn. Detta var länge ett av de mer skumma områdena i staden men har sedan 80- talet renoverats och är numera hem för många mysiga restauranger, kaféer och barer. Hit kan man gå på sommaren och sitta på en uteservering och njuta av solen. Vill du bo i närheten av Nyhavn kan vi rekommendera 71 Nyhavn Hotel.

En annan världskänd attraktion i Köpenhamn, som är en av Danmarks största sevärdheter, är statyn «Den lille havfrue» (den lilla sjöljungfrun). Denna statyn är gjord i brons och baseras på sjöljungfrun från H.C Andersen äventyr.

Tivoli är en nöjespark som befinner sig i centrum av Köpenhamn. Här hittar man allt från olika berg- och dalbanor till restauranger, konserthus och parker. Detta är ett väldigt populärt turistmål med över tre miljoner besökare varje år vilket gör nöjesparken till en Nordens mest besökta. Tivoli är tillsammans med Köpenhamn Zoo typiska ställen att besöka om man reser med barn.

Andra sevärdheter som också är värda att se är bland annat Rundetårn, Frederiksborg slott, Operan och Strøget.

Här kan du hitta flera tips på sevärdheter i Köpenhamn och vill du ha fler tips på saker att göra när man är i Köpenhamn kan vi rekommendera denna sidan.

Rekommendationer och hotelltips

Letar du fortfarande efter ett hotell som passar dig så kan vi rekommendera att läsa denna artikeln som skriver om några hotell i Köpenhamn. Du kan dessutom kolla på våra rekommenderade hotell för extra bra erbjudanden på bra och billiga hotell.

Planerar du en gruppresa till Köpenhamn kan vi på Cityhotels hjälpa dig med att sätta ihop detta Ta kontakt med oss så kan vi sätta ihop ett bra erbjudande. Vi hjälper att skräddarsy din gruppresa så att du får ut det mesta av din resa!

Vi har ett brett utbud på allt från pensionat, boutique- och lyxhotell spahotell och liknande. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor, och konferenser i Köpenhamn. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta det hotellrummet som passar för just dig.

Ställen att bo på i Köpenhamn

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i Köpenhamn och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekommendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i Köpenhamn, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i Köpenhamn