Tips till 10 rekommenderade hotell i Dublin centrum

hotel_list_thumb

Ballsbridge Hotel

Boka nu och spara!

Nära Aviva Stadium, Dublin. 2 KM från centrum. Visa på karta

Från
1726 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Maldron Hotel Dublin Airport

Nära National Show Centre, Dublin. 3 KM från centrum. Visa på karta

Från
1041 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Grafton Capital Hotel

Boka nu och spara! Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära St. Stephen's Green, Dublin Visa på karta

Från
858 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Dylan Hotel

Boka tidigt och spara 10% Endast 3 rum kvar

Nära Aviva Stadium, Dublin. 2 KM från centrum. Visa på karta

Från
2293 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Radisson Blu Hotel, Dublin Airport

Nära National Show Centre, Dublin. 3 KM från centrum. Visa på karta

Från
1178 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Bewley’s Hotel Newlands Cross

Boka nu och spara!

Nära Newlands Golfklubb, Dublin. 1 KM från centrum. Visa på karta

Från
567 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Green Isle Conference & Leisure Hotel

Boka nu och spara!

Nära Corkagh Park, Dublin. 2 KM från centrum. Visa på karta

Från
567 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Radisson Blu St. Helen's Hotel

Bonus när du bokar tidigt - spara 20% på din hotellvistelse!

I Dublin (Stillorgan), Dublin Visa på karta

Från
1059 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Pembroke Townhouse

Boka tidigt och spara 10% Endast 2 rum kvar

Nära Herbert Park, Dublin. 2 KM från centrum. Visa på karta

Från
1438 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Marine Hotel

Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära Sutton Golfklubb, Dublin. 1 KM från centrum. Visa på karta

Från
904 SEK


Välj

Karta över 10 rekommenderade hotell i centrum av Dublin

Bo bra och billigt - hotell i Dublin centrum

Boka bra och billiga hotell i Dublin centrum

Dublin är både huvudstad och den största staden i Irland med lite fler än 500 000 invånare. Staden har en rik historia som sträcker sig mer än 1 000 är tillbaks i tiden och innehåller mer än bara pubar och uteställen som folk ofta associerar Dublin med. Dublin är kanske inte den stad med flest sevärdheter men det är ändå en trevlig storstad som är perfekt att vandra runt i och se sig omkring.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Dublin. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell hos oss.

Bo i Dublin centrum

Dublin är en förhållandevis liten stad med få invånare i förhållande till andra Europeiska städer. Man klarar av att se det mesta i Dublin centrum på en dag och bor man dessutom på ett centralt hotell kan man ta sig runt till fots.

Letar du efter hotell med bra läge i Dublin centrum bör du ta en titt på våra bra hotellerbjudanden.

Uteliv och mat

Irland är känt för sina pubar och Dublin är inget undantag. Här hittar man många pubar med alla möjliga slags teman och koncept. De flesta spelar traditionell irländsk musik men vissa har också liveunderhållning som lockar många turister varje kväll.

Dublins uteliv är mer än bara de traditionella pubarna. Ungefär hälften av stadens invånare är under 30 år och bidrar till ett aktivt och pulserande uteliv. Detta har medfört att Dublin har fått ryktet som en av Europas bästa partystäder.

Området runt Temple Bar är det mest populära när det kommer till uteliv bland turister och här hittar man en stor del av stadens restauranger, pubar och nattklubbar. Söker du hotell i närheten av Temple Bar har vi flera bra erbjudanden.

Resa till Dublin med barn

Dublin är en fin stad att ta med sig barnen till. Här finns många stora parker och lekplatser där barnen kan få ut sin energi. För familjer med barnvagn är det lätt att ta sig fram på de många platta gågatorna. Den mest populära attraktionen för barn är Dublin Zoo som är Irlands största djurpark och en av världens äldsta djurparker. Parken har funnits ända sedan 1831 och här kan man se allt från lejon och tigrar till fågelspindlar och påfåglar.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Dublin passar bra för familjer så det är inga problem att hitta övernattning för hela familjen

Transport

Taxi i Dublin är mycket mer prisvärt än hemma och det är det enklaste sättet att ta sig runt på. Folk i staden är väldigt pratsamma och likaså taxichaufförerna. Hamnar du i rätt taxi kan du få en guidad tur som är bättre och mer personlig än de du får i turistbussarna.

Dublin har också kollektivtrafik med bland annat bussar som täcker stora delar av staden. Det finns också två spårvagnslinjer som täcker de centrala delarna av Dublin.

Hur tar man sig till Dublin?

Dublin flygplats (DUB) är Dublins huvudflygplats och i tillägg till att vara Irlands mest trafikerade flygplats landar även lågprisflyg som Ryanair här. Flygplatsen ligger ca 10 kilometer från Dublin centrum och härifrån kan man antingen ta taxi, flygbuss eller vanlig buss in till stan. När man ska flyga till Irland är det också viktigt att ha med sitt pass eftersom Irland inte är medlem i Schengen.

Letar du efter hotell i närheten av Dublin flygplats (DUB) har vi flera bra alternativ.

Sevärdheter och saker att göra

För de som inte vet har Dublin en rad spännande och intressanta sevärdheter.

Dublin är en bra stad att åka till om man är intresserad av arkitektur och historia. Till skillnad från många andra Europeiska städer hade man inte råd att renovera Dublin på 60- och 70-talet och därmed har många av de gamla husen från 1700- och 1800-talen blivit stående. Detta ger staden en unik prägel och det finns många vackra och spännande hus att se på.

Gillar man historia bör man ta sig till Trinity College. Detta är Irlands äldsta och mest prestigefyllda college. Skolan är känd för sitt gamla bibliotek med över fem miljoner böcker och däribland finns den världskända Kellsboken utställd. Denne boken härstammar mellan 700-800-talen och är en av Irlands största och bäst bevarade skatter. Vill man lära sig mer om Irlands historia kan man besöka Kilmainham fängelset. I detta fängelse, som idag är ett museum, visas historien till Irländsk nationalism. Vill man lära sig mer om landets medeltida- och vikingahistoria kan man ta sig Dublinia.

Vill du bo på ett hotell i närheten av Trinity College eller hotell i närheten av Kilmainham kan du kolla på våra hotellerbjudanden.

För de som vill lära sig mer om mer om Irlands öltradition och Guinness är ett besök på Guinness Storehouse något som starkt rekommenderas. Detta är en av Irlands främsta turistattraktioner och håller till i en av de gamla bryggerilokalerna. Här får man se hur ölbryggningsprocessen går till och lära sig om Guiness historia. Vill man bara avnjuta en öl kan man ta sig till baren på högsta våningen och uppleva utsikten över Dublin.

Andra sevärdheter som också är värda att se är bland St. Valentine grav, Phoenix Park och inte minst minst St. Partick’s Cahtedral och Christ Church Cathedral som är två av Irlands bäst bevarade medeltidskyrkor.

Vil du har flera tips till sevärdheter och saker att göra kan vi rekommendera denna reseguiden.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa.. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Dublin.

Ställen att bo på i Dublin

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i Dublin och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekomendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i Dublin, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i Dublin