Bo bra och billigt - hotell i Rom centrum

Boka bra och billiga hotell i Rom centrum

Copyright by Moyan Brenn

Rom är huvudstaden i Italien och har varit en viktig stad i Europeisk historia ända sedan den grundades 753 f.kr. Rom var tidigare centrum för Romarriket och har många historiska byggnader och platser att bjuda på. Man brukar säga att alla vägar bär till Rom. Några av sevärdheterna är några av världens största kulturhistoriska och arkeologiska skatter.

Rom är kanske inte förstahandsvalet om man reser med barn men det passar däremot bättre för en weekendtur eller en romantisk weekend. Turistsäsongen räknas främst från mars-juli och oktober-november eftersom det ofta blir väldigt varmt mitt under sommaren och kanske lite kyligt under vintern. Vill man ändå resa hit utanför turistsäsongen föredrar vi att åka på vintern då det är lite mindre turister och samtidigt förmodligen något mildare väder än i Sverige.

Vi har ett brett utbud av Bed & breakfast, spa, boutique- och lyxhotell i rom och du hittar garanterat det hotell du är ute efter bland vårt stora hotellutbud.

Bo i Rom centrum

Mitt i centrum av Rom hittar man Pantheon och hotell i detta området ligger väldigt centralt. Där har man kort väg till de flesta sevärdheterna och sakerna som man kan göra. Till exempel besöka Spanska trappan, Colosseum, Vatikanstaten och Castel Sant’Angelo som är några av världens mest kända historiska byggnadsverk och platser.

Vi har många Bra och billiga hotell med bra läge i Rom centrum. Bland annat kan vi rekommendera Albergo Santa Chiara som ligger väldigt centralt och där man bor med gångavstånd till Pantheon.

Letar du efter hotell med balkong, pool eller andra faciliteter fast du har problem med att hitta det? Ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta ett hotell som passar för din resa!

Sevärdheter och saker att göra

Rom har en rad kända sevärdheter som är värda att besöka. För de som gillar historia kan man helt klart säga att Rom är en stad som man bör resa till. Reser man hit bör man förbereda sig med att välja ut och prioritera vissa sevärdheter eftersom det är svårt att se allt på en kortare resa. Man får inte glömma av att njuta av staden och eftersom Rom kommer vara en stad man vill åka tillbaka till kan man spara några av sevärdheterna tills nästa gång.

Vatikanstaten är en självständig stat som ligger inne i Rom. Staten är bland annat hem till Påven och här hittar man två av de mest kända historiska byggnaderna i Rom: Peterskyrkan och Det Sixtinska Kapellet. Peterskyrkan som är en av världens största kyrkor är huvudkyrkan för den katolska kristendomens tro. Det Sixtinska Kapellet är kanske en av de mest spektakulära byggnaderna man kan se. De imponerande konstverken som kapellet är dekorerat med invändigt är bland annat målat av renässanskonstnären Michelangelo. I närheten av Vatikanstaten hittar man Castel Sant’Angelo som idag är ett muséum där man har god utsikt över Peterskyrkan.

Är du på jakt efter hotell i närheten av Vatikanstaten kan vi bland annat rekommendera Starhotels Michelangelo.

En av Roms mest populära och mest besökta turistattraktioner Spanska Trappan. I detta område går det att hitta många bra och billiga hotell även fast det är ett populärt turistområde. Vill du bo på ett hotell vid spanska trappan till ett rimligt pris har vi ett stort utbud på hotell med bra erbjudanden.

Piazza Navona Är också ett välkänt turistmål i Rom. Denna plasten är uppförd på resterna av Domitianus-stadion som var en gammal idrottsarena. Idag är plastens huvudattraktioner den stora obelisken och de två vackra fontänerna men det finns också andra historiska byggnader i området.

Rätt när Piazza Navona hittar man Pantheon. Pantheon byggdes runt år 100 och är ett av de bäst bevarade byggnadsverken från rommartiden. Byggnaden är mest känd för sin karaktäristiska form och är definitivt något som rekommenderas att besöka när man är i Rom. Letar du efter hotell i närheten av Pantheon eller Piazza Navona Har vi flera bra hotellerbjudanden.

Ett av Roms och kanske världens mest ikoniska byggnader är Colosseum. Colosseum byggdes runt år 80e.kr och har fått utmärkelsen ett av världens sju moderna underverk. Den var ursprungligen en stor amfiteater som användes till gladiatorspel men har sedan den tiden förfallit ganska mycket och det är endast ruinerna kvar av den struktur som en gång var. Den är dock fortfarande väldigt stor.

Vi har också flera hotell till bra priser i närheten av Colosseum.

Shopping i Rom

Rom har ett stort utbud av butiker och marknader och det är främst lädervaror och kläder som är populärt. De mest exklusiva butikerna hittar man i området kring Spanska trappan och vill man hitta de lite billigare affärerna rekommenderas en tur till Via del Corso. Detta är en lång shoppinggata med flera butikskedjor och lite mer rimliga alternativ till de dyra butikerna. Vill du ha ett hotell i närheten har vi flera bra hotell att erbjuda.

Om du läser denna artikeln kan du få några bra tips om du ska shoppa i Rom .

Transport

Rom har en tunnelbana med två linjer, spårvagnar och ett bussnätverk som är det bästa sättet att resa kollektivt på. Det är viktigt att tänka på att det är svårt att beräkna restid på grund av den varierande trafiken i stan. Ska du resa kollektivt i Rom kan det vara smart att använda reseplaneraren (engelsk) där du kan hitta den bästa kollektivtrafikinformationen.

Flygplats

Rom har två flygplatser, Ciampino (CIA) och Fiumicino (FCO). Fiumicino, eller Leonardo da Vincis internationella flygplats som den också heter är Italiens största flygplats och tar emot nästan 38 miljoner passagerare årligen. Ciampino är en mindre flygplats som ligger närmre centrum och det är mer vanligt för lågprisflyg och charterbolag att landa där.

Fiumicino har bra förbindelser med tåg som går rakt in till Roma Termini (Rom centralstation). Från Ciampino går det också flera bussar så det är väldigt lätt att ta sig till in till Rom centrum med kollektivtrafik.

Rom med barn

Rom är kanske inte perfekt för barnfamiljer som reser men det betyder inte att man inte kan få en lyckad semester när man reser med barn. I centrum och i närområdena finns flera fina parker som kan vara sköna att slappna av i och njuta av fint väder i. Dessutom hittar man djurparker, vattenland och inte minst Time Elevator som är ett aktivitetscenter där barn får lära sig om Roms historia.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du vill ha hjälp med att hitta hotell som passar för familjeresor.

Rekommendationer och nyttiga tips

Ska man resa kollektivt i Rom är det viktigt att man håller koll på sina värdesaker och ägodelar som man inte vill bli av med. Det finns mycket ficktjuvar på bussar, tåg och i områden med mycket turister. Därför är det viktigt att förvarar sina saker på säkra ställen som man har koll på där ingen kan ta dem.

Vill du ha fler tips på vad man kan se och uppleva i Rom kan vi rekommendera att du läser denna artikeln där du kan få lite inspiration till vad man kan göra.

Planerar du en gruppresa till Rom kan vi på Cityhotels hjälpa dig med att sätta ihop detta. Ta kontakt med oss så kan vi sätta ihop ett bra erbjudande. Vi hjälper att skräddarsy din gruppresa så att du får ut det mesta av din resa!

Vi har ett brett utbud på allt från pensionat, boutique- och lyxhotell, spahotell och liknande. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor, och konferenser i Rom. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta det hotellrummet som passar för just dig.

Ställen att bo på i Rom

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i Rom och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekomendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i Rom, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i Rom

Tips till 24 rekommenderade hotell i Rom centrum

hotel_list_thumb

Bettoja Hotel Mediterraneo

Bonus när du bokar tidigt - spara 20% på hotellvistelsen!

Nära Teatro dell'Opera di Roma, Rom. 2 KM från centrum. Vis på karta

Läge
På Bettoja Hotel Mediterraneo bor du i hjärtat av Rom, inom gångavstånd till Palazzo Massimo alle Terme och Teatro dell'Opera di Roma. Detta hotell h... Les mera och boka Bettoja Hotel Mediterraneo

Från
1826 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Traiano Hotel

Spara 15% Endast 4 rum kvar

Nära Forum Romanum, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Traiano Hotel erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Mercati di Traiano och Foro di Traiano. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger när... Les mera och boka Traiano Hotel

Från
1650 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

VOI Cicerone Hotel

Bäst pris Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära Via Cola di Rienzo, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
VOI Cicerone Hotel i Rom (Vatikanstaten - Prati) ligger bara minuter från Chiesa Valdese och Palazzo di Giustizia. Detta hotell har 4 stjärnor och li... Les mera och boka VOI Cicerone Hotel

Från
1706 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Best Western Roma Globus

Bonus när du bokar tidigt - spara 15% på hotellvistelsen!

Nära Bioparco, Rom Vis på karta

Läge
Best Western Roma Globus erbjuder ett centralt boende i Rom, nära Roma-La Sapienza-universitetet och Colosseum. Detta hotell med familjevänlig profil... Les mera och boka Best Western Roma Globus

Från
1721 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Starhotels Metropole

Spara 15% Endast 2 rum kvar

Nära Via del Boschetto, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Starhotels Metropole erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Palazzo Massimo alle Terme och Teatro dell'Opera di Roma. Detta hotell har ... Les mera och boka Starhotels Metropole

Från
1886 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Morgana

Exklusivt erbjudande - spara 10%

Nära Basilica di Santa Maria Maggiore, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Hotel Morgana ligger i hjärtat av Rom, på gångavstånd från Piazza Santa Maria Maggiore och Basilica di Santa Maria Maggiore. Detta hotell har 4 stjär... Les mera och boka Hotel Morgana

Från
1620 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel d'Inghilterra

Spara 5%

Nära Spanska trappan, Rom Vis på karta

Läge
Hotel d'Inghilterra erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Caffe Greco och Keats-Shelley-huset. Detta hotell har 5 stjärnor och ligger ... Les mera och boka Hotel d'Inghilterra

Från
4268 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Victoria Roma

Boka tidigt och spara 15%

Nära Bioparco, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Hotel Victoria Roma erbjuder ett centralt boende i Rom, nära Borghese-galleriet och Forum Romanum. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger nära Coloss... Les mera och boka Hotel Victoria Roma

Från
1728 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Isa Design Hotel

Boka tidigt och spara 20% Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära Peterskyrkan, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Isa Design Hotel erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Chiesa Valdese och bara några minuter från Palazzo di Giustizia. Detta hotell h... Les mera och boka Isa Design Hotel

Från
1923 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Aphrodite

Rea! Spara 10% Endast 3 rum kvar

Nära Terme di Diocleziano, Rom Vis på karta

Läge
Hotel Aphrodite i Rom (Via Marsala) ligger bara minuter från Terme di Diocleziano och Aula Ottagona. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger nära Colo... Les mera och boka Hotel Aphrodite

Från
1373 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Aleph A Boscolo Luxury Hotel

Boka nu och spara!

Nära Spanska trappan, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Aleph A Boscolo Luxury Hotel erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Galleria Nazionale d'Arte Antica och Piazza Barberini. Detta hotell... Les mera och boka Aleph A Boscolo Luxury Hotel

Från
2529 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Delle Nazioni

Boka nu och spara! Endast 4 rum kvar

Nära Forum Romanum, Rom Vis på karta

Läge
När du bor på Hotel Delle Nazioni i Rom (Spanska trappan - Trevifontänen) har du bara några minuter till Trevifontänen och Spanska trappan. Detta hot... Les mera och boka Hotel Delle Nazioni

Från
2334 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Best Western Hotel Piccadilly

Boka tidigt och spara 15% Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära Basilica di San Giovanni in Laterano, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Best Western Hotel Piccadilly erbjuder ett centralt boende i Rom, nära Palazzo Laterano och Colosseum. Detta hotell ligger nära Forum Romanum och Pet... Les mera och boka Best Western Hotel Piccadilly

Från
1092 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Eurostars International Palace

Spara 17%

Nära Forum Romanum, Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Eurostars International Palace erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Palazzo delle Esposizioni och bara några minuter från Teatro dell... Les mera och boka Eurostars International Palace

Från
1987 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Stendhal

Boka tidigt och spara 20%

Nära Trevifontänen, Rom Vis på karta

Läge
Hotel Stendhal erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Teatro Sistina och Piazza Barberini. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger nära ... Les mera och boka Hotel Stendhal

Från
2322 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

The Inn at the Spanish Steps

Spara 10% Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära Spanska trappan, Rom Vis på karta

Läge
The Inn at the Spanish Steps erbjuder ett centralt boende i Rom, runt hörnet från Caffe Greco och Barcaccia Fountain. Townhouse i romantisk stil ligg... Les mera och boka The Inn at the Spanish Steps

Från
4667 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Barceló Aran Blu

Boka tidigt och spara 20%

I Rom (Ostia), Rom. 4 KM från centrum. Vis på karta

Läge
När du bor på Barceló Aran Blu i Rom (Ostia) har du nära till Romerska ruiner av Ostia Antica och Castello di Giulio II. Detta hotell har 4 stjärnor ... Les mera och boka Barceló Aran Blu

Från
961 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Milton Roma

Spara 10% på den här vistelsen!

Nära Basilica di San Giovanni in Laterano, Rom Vis på karta

Läge
När du bor på Hotel Milton Roma i Rom (San Giovanni) har du bara några minuter till Historic Museum of the Liberation och Basilica di San Giovanni in... Les mera och boka Hotel Milton Roma

Från
1955 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Kolbe Hotel Rome

Specialerbjudande: Spara 10%

Nära Forum Romanum, Rom Vis på karta

Läge
Kolbe Hotel Rome erbjuder ett centralt boende i Rom, bara några minuter från Lupercale och Forum Romanum. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger nära... Les mera och boka Kolbe Hotel Rome

Från
2329 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel All Time Relais & Sport

Spara 20% på den här vistelsen!

I Rom (EUR), Rom. 1 KM från centrum. Vis på karta

Läge
När du bor på Hotel All Time Relais & Sport i Rom (EUR) har du nära till Euroma2 och Museum of Roman Civilization. Detta hotell har 4 stjärnor och li... Les mera och boka Hotel All Time Relais & Sport

Från
880 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Venetia Palace Hotel

Specialerbjudande: Spara 10%

Nära Terme di Diocleziano, Rom. 2 KM från centrum. Vis på karta

Läge
Venetia Palace Hotel ligger i hjärtat av Rom, på gångavstånd från Terme di Diocleziano och Aula Ottagona. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger nära... Les mera och boka Venetia Palace Hotel

Från
1497 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

I Triangoli Residence

I Rom (Ostia), Rom. 2 KM från centrum. Vis på karta

Läge
I Triangoli Residence ligger i Rom (Ostia), relativt nära Castello di Giulio II och Ostia Antica. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger relativt när... Les mera och boka I Triangoli Residence

Från
518 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Roma Vaticano

72-timmarsrea - spara upp till 30%! Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära Peterskyrkan, Rom Vis på karta

Läge
På Hotel Roma Vaticano bor du mitt i Rom, bara några minuter från Chiesa Valdese och Peterskyrkan. Detta bed and breakfast ligger nära Forum Romanum ... Les mera och boka Hotel Roma Vaticano

Från
1423 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Medici

Spara 15% Endast 4 rum kvar

Nära Terme di Diocleziano, Rom. 2 KM från centrum. Vis på karta

Läge
På Hotel Medici bor du i hjärtat av Rom, inom gångavstånd till Porta Pia och Piazza Fiume. Detta hotell ligger nära Forum Romanum och Colosseum.

<... Les mera och boka Hotel Medici

Från
1399 SEK
inkl. frukost


Välj

Karta över 24 rekommenderade hotell i centrum av Rom