Varför boka på cityhotels?

  • Gratis avbokning gäller för de flesta rum
  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Specialpriser du bara hittar hos oss
  • Vi garanterar säkerheten vid betalning

Bo bra och billigt - hotell i Split centrum

Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Split centrum

hotel_list_thumb

Serenity Split Apartments

Nära Diocletianus' palats, Split
Endast 1 rum kvar
Från 556 SEK
hotel_list_thumb

Divota Apartment Hotel

Nära Diocletianus' palats, Split
Endast 4 rum kvar
Gratis frukost
Från 560 SEK
hotel_list_thumb

Heritage Jupiter Luxury Hotel

Nära Diocletianus' palats, Split
Endast 2 rum kvar
Gratis frukost
Från 584 SEK
hotel_list_thumb

Hotel Diocletian

Nära Diocletianus' palats, Split
Gratis frukost
Från 649 SEK
hotel_list_thumb

Hotel Globo

Nära Diocletianus' palats, Split
Endast 4 rum kvar
Gratis frukost
Från 656 SEK
hotel_list_thumb

Radisson Blu Resort Split

Nära Znjanstranden, Split
Gratis frukost
Från 779 SEK
hotel_list_thumb

Hotel Vestibul Palace

Nära Diocletianus' palats, Split
Endast 2 rum kvar
Gratis frukost
Från 835 SEK
hotel_list_thumb

Hotel Fanat

Nära Znjanstranden, Split
Endast 2 rum kvar
Gratis frukost
Från 910 SEK
hotel_list_thumb

Best Western Art Hotel

Nära Gregorius av Nin-statyn, Split
Gratis frukost
Från 918 SEK
hotel_list_thumb

Cornaro Hotel

Nära Diocletianus' palats, Split
Endast 2 rum kvar
Gratis frukost
Från 1285 SEK

Karta över 10 rekommenderade hotell i centrum av Split

Reseguide Split

Boka bra och billiga hotell i Split centrum

Ballota, Wikimeda Commons. Licensierad under Creative Commons 3.0

Split är Kroatiens näst största stad och den största staden i Dalmatia-regionen. Kroatien har under de senaste åren blivit ett populärt turistmål för skandinaviska turister, speciellt på grund av de vackra stränderna. Här finns det mycket att se och uppleva. Allt från kultur, historia och sport.

Ska man resa till Split eller andra platser i Kroatien så kan det löna sig att åka på sommaren, under månaderna maj till september. Detta är högsäsongen och man är nästan garanterad ett bra väder. Vintrarna i Kroatien kan vara både kalla och våta, så vill du ha en solsemester så gör du bäst i att åka på sommaren.

Vi har många och bra hotellerbjudanden till rimliga priser, om du vill bo bra och billigt i Split. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat-, boutique- och lyxhotell, så vare sig du vill bo exklusivt eller enkelt så hittar du garanterat ett passande hotell hos oss.

Shopping i Split

Split har mycket att erbjuda den som gillar att shoppa. Letar man efter exklusiva märkesbutiker så bör man ta sig till området runt Frona. Här hittar man många av de mest kända designerbutikerna, och även om priserna är relativt höga, så är de fortfarande lägre än de hemma. Vill man titta runt i billigare butiker så hittar man dem i stort sett hela staden. Speciellt inne i palatset så hittar man många mindre butiker.

Utöver vanliga butiker så har Split också en stor marknad, där man kan köpa allt från olivolja och frukt till kläder och skor. Marknaden ligger vid gamla staden, ner mot hamnen. Letar du efter hotell i närheten av marknaden i Split så kan vi rekommendera Hotel Vestibul Palace.

Bo i Split centrum

Split centrum innefattar området runt Diocletianus palats. Här hittar man många historiska byggnader, spännande butiker, restauranger och kaféer. Det är definitivt det område som man bör bruka mest av sin när man är i Split.

Vill du bo i Split centrum så kan vi bland annat rekommendera Hotel Slavija och Heritage Jupiter Luxury Hotel.

Split för barn

Utöver stränderna så har Split inte mycket att bjuda på för de allra minsta. Detta betyder självklart inte att man inte kan ha en bra semester här, men ska man resa med barn så kan det vara bättre att välja en lite mindre plats längs Kroatiens kust. Stränderna här är alla lika vackra och långgrunda och passar väl för barn.

Reser du med familj så kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av de hotell vi erbjuder i Split är väl lämpade för familjer, och det är inga problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport i Split

Split är enklast att utforska till fots, men ska man till någon av platserna i området runt staden eller längs kusten så finns det ett bra utbud av lokalbussar. Längs kusten finns det många vackra vägar som bussarna kör längs, och en busstur till Dubrovnik är en upplevelse i sig själv.

Taxi är också ett bra sätt att ta sig runt, men ska man åka en längre bit så kan det också löna sig att hyra en bil.

Ska man ut till en av de många öarna längs kusten så finns det också ett bra färjeutbud. Här hittar man även turer som går till exempel Italien, och man kan ofta välja mellan de snabba passagerarfärjorna eller de långsammare bilfärjorna.

Hur tar man sig till Split

Vissa väljer att bila till Kroatien. Detta kan vara en fin tur som tar cirka 3 dagar enkel väg. Det snabbaste sättet att ta sig till Split är däremot är att flyga till Split Ariport(SPU). Denna flygplats ligger cirka 20 kilometer nordväst om själva staden. Härifrån kan man antingen ta buss, taxi eller hyrbil in till staden.

Flygresan tar cirka tre timmar från Stockholm och cirka två och en halt timma från Göteborg. Om man inte flyger under högsäsongen (maj - början av september) så får man i regel räkna med en mellanlandning från båda flygplatser.

Letar du efter hotell i närheten av Split Airport(SPU) så har vi flera rekommenderade hotell.

Attraktioner i Split

Split är en av de äldsta städerna i hela området, med en historia som sträcker sig nästan 1800 år bakåt i tiden. Detta har gjort att Split är en spännande stad, med flera historiska byggnader och sevärdigheter.

En av huvudattraktionerna i staden är Diocletianus palats. Detta palats uppfördes av den romerska kejsaren Diocletianus på slutet av 200-talet och är en av de bäst bevarade stora romerska byggnadsverken. Palatset täcker nästan 30 000 kvadratmeter och innanför dess murar hittar man 220 byggnader med lägenheter, kaféer, butiker och restauranger.

Letar du efter ett hotell i närheten av Diocletianus palats så kan vi bland annat rekommendera Cornaro Hotel.

Gamla staden är en självklarhet att besöka när man är i Split. Här hittar man bland annat palatset, och det är en anledning till att denna del av staden står på UNESCOs lista över världens kulturarv. Här kan man vandra runt längs de trånga gatorna och se allt det spännande som den gamla staden har att bjuda på.

Om man vill lära sig mer om stadens historia, så kan man åka till det arkeologiska museet. Detta museum ligger lite norr i staden och är en fin promenad utanför centrum.

Om man gillar att bada så är Kroatien ett perfekt resmål, och Split är inget undantag. Här hittar man flera vackra stränder. Den mest populära stranden, Bačvice, som är en mycket vacker sandstrand, ligger bara 10-15 minuters gångavstånd från centrum. Man hittar dessutom fler vackra stränder i områdena runt Split. Dessa stränder är mycket enkla att ta sig till med buss.

Letar du efter ett hotell i närheten av stranden i Split så kan vi rekommendera Hotel Park.

Lite utanför Split hittar man också öarna Hvar, Solta och Brac. Här finns det också många vackra stränder samt många romantiska småstäder och vacker natur. För att ta sig ut till dessa öar så kan man ta båt från färjeterminalen som ligger rakt söderut från centrum.

Rekommendationer och tips till hotell

Ska du beställa gruppresa, eller planerar att göra det, kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss, så kan vi ge dig ett erbjudande på din gruppresa. Ska du på konserter, fotbollsmatcher, musikaler, mässor eller liknande arrangemang så kan vi också hjälpa dig med att hitta hotellrum tillägnat detta.

Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ställen att bo på i Split

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i Split och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekommendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i Split, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i Split