Tips till 10 rekommenderade hotell i Barcelona centrum

hotel_list_thumb

Citadines Ramblas Barcelona

Spara 20%

Nära Boqueria-marknaden, Barcelona. 1 KM från centrum. Visa på karta

Från
1176 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Ronda

Spara 10%

Nära Sant Antoni-marknaden, Barcelona. 1 KM från centrum. Visa på karta

inkl. frukost

Från
632 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Flor Parks

Specialerbjudande: Spara 5% Endast 2 rum kvar

Nära Barcelonas akvarium, Barcelona Visa på karta

Från
1174 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Arc la Rambla

Bonus när du bokar tidigt - spara 10% på din hotellvistelse!

Nära Barcelonas akvarium, Barcelona Visa på karta

Från
1027 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Barcelona Universal

Spara 20%

Nära Sant Antoni-marknaden, Barcelona Visa på karta

Från
1278 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Eurostars Grand Marina

Boka tidigt och spara 15%

Nära Palau Guell, Barcelona. 1 KM från centrum. Visa på karta

Från
1793 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Vincci Maritimo

Spara 20%

Nära Diagonal Mar shoppingcenter, Barcelona. 5 KM från centrum. Visa på karta

Från
1004 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Casa Fuster Hotel

Bonus när du bokar tidigt - spara 15% på din hotellvistelse!

Nära Casa Batllo, Barcelona. 1 KM från centrum. Visa på karta

Från
2305 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Olivia Plaza Hotel

Spara 15%

Nära Palau de la Musica Catalana, Barcelona. 1 KM från centrum. Visa på karta

Från
1835 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Barbara

Boka nu och spara!

Nära Palau Guell, Barcelona Visa på karta

inkl. frukost

Från
657 SEK
inkl. frukost


Välj

Karta över 10 rekommenderade hotell i centrum av Barcelona

Bo bra och billigt - hotell i Barcelona centrum

Boka bra och billiga hotell i Barcelona centrum

Barcelona ligger i Spanien och även om Barcelona inte är huvudstaden är det en av landets viktigaste städer och en av de mest populära turistorterna. Detta beror på att Barcelona är en storstad som kan bjuda på det mesta: god mat, fina stränder, bra shopping och många sevärdheter.

Det är en stad som passar för alla. Oavsett om man reser med barn, är på kärlekssemester eller reser tillsammans med vänner hittar man garanterat något kul att göra.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du önskar att bo bra och billigt i Barcelona. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell hos oss.

Shopping i Barcelona

Shopping i Barcelona kan vara både kul och spännande. Prisnivåerna är lägre än vad man är van vid hemma och utbudet är stort och varierande. Staden är full av shoppinggator och några av de mest populära ställena för shopping är i området runt Carrer de Pelai och Plaça Catalunya. Här kan man köpa allt från kläder, skor och lädervaror till antikviteter och mat.

Letar du efter hotell i närheten av de populära shoppinggatorna i Barcelona kan vi bland annat rekommendera Hotel Regina. Men vi kan också rekommendera flera hotell i dessa områden.

Bo i Barcelona centrum

De flesta av Barcelonas sevärdheter och saker att göra ligger i området i och runt centrum. Inte långt från centrum hittar man också många av byns fina stränder. Väljer man att bo på ett hotell i området runt Plaça Catalunya till exempel bor man både centralt och har kort väg till stranden. Vi har många bra hotellerbjudanden på hotell med bra läge i Barcelona centrum och väljer du ett centralt beläget hotell får du garanterat ut det mesta av din resa.

Ta en titt på några av våra rekommenderade hotell i närheten av centrum som till exempel Hotel Bagues och BCN Urban Gran Ronda.

Badmöjligheter i Barcelona

Barcelona er en unik storstad på många sätt men framför allt på grund av att man så lätt kan kombinera sol och bad med storstadssemester. Badsäsongen här varar från juni till september men för de som inte är badkrukor går det oftast bra att bada lite utanför säsongen också.

Stan har totalt sju stränder med en sammanlagd längd över 5 kilometer som bara ligger en kort väg från centrum. Stränderna passar bra för de flesta tack vare att de är så långgrunda och att det oftast inte går så stora vågor. Längs stränderna hittar man många restauranger och barer så det finns bra möjligheter till en romantisk middag vid havet.

Letar du efter ett hotell vid stranden kan vi rekommendera hotell i närheten av Barcelonas bästa strand, La Barceloneta.

Resa till Barcelona med barn

Barcelona har en mängd attraktioner och sevärdheter som passar för både barn och vuxna. En promenad på gågatan La Rambla för att se folklivet, en tur till stranden eller ett besök på akvariet är bara några exempel på vad man hitta på.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av de hotellen vi erbjuder i Barcelona passar bra för familjer så att hitta boende för hela familjen är inget problem. Flera ligger vid stranden, med balkong och med pool. Ta en titt på våra rekommenderade hotell för att se mer.

Transport

Barcelona har en väldigt bra kollektivtrafik som består av bland annat tunnelbana, bussar, spårvagnar och flera linbanor. Tunnelbanan räknas som stadens huvudpulsåder i kollektivtrafiken och linjerna täcker stora delar av staden. Bussarna och spårvagnarna når de områden som inte tunnelbanan inte täcker. Vill man köpa en biljett till tunnelbanan går den också att använda på bussarna och spårvagnarna.

Hur tar man sig till Barcelona?

Barcelona internationella flygplats (BCN) ,känd som El Prat, är Barcelonas huvudflygplats och Spaniens näst största flygplats. Flygturen hit tar strax över tre timmar från södra delarna av Sverige och flera flygbolag erbjuder direktflyg hit. Från flygplatsen kan man ta taxi in till centrum eller om man vill resa kollektivt finns tåg och flygbussar till rimliga priser.

Vill du bo bra och billigt i närheten av Barcelona internationella flygplats (BCN) bör du kolla på några av våra bra erbjudanden.

Sevärdheter och saker att göra

Barcelona har många intressanta och spännande attraktioner och det kan vara svårt att hinna se allt. Därför är det smart att välja och prioritera olika sevärdheter innan man åker så man kan spendera mer tid på det man verkligen vill se.

Ett av Spaniens mest kända landmärken och en av Barcelonas mest besökta turistattraktion är La Sagrada Familia. Detta är en basilika som är känd för sin speciella arkitektur och att den fortfarande inte är färdigbyggd trots att den påbörjades 1883. Inte långt där ifrån hittar man en annan basilika som heter Santa Maria del Mar som är ett praktfullt exempel på katalansk gotisk arkitektur.

Söker du hotell nära La Sagrada Familia har vi flera bra och billiga hotell som kan passa dig.

Är man konstintresserad bör man besöka Picasso-museet eller Museu Picasso som det heter på spanska. Detta är ett av de mest besökta museerna i Barcelona och innehåller den största samlingen av Picassos verk i världen.

Barcelona arrangerade de olympiska sommarspelen 1992 och olympiastadion är fortfarande en stor attraktion. Bredvid stadion hittar man också olympiska museet och här är det garanterat mycket att se för de som är sportintresserade. För de som gillar fotboll är en titt inne på Camp Nou, FC Barcelonas hemmaplan, nästan obligatorisk. Här kan man se både fotbollsmatcher och fotbollsmuseet.

Vi har flera hotell i närheten av Camp Nou om du vill ha kort väg till FC Barcelonas fotbollsstadio eller hotell i närheten av olympiastadion.

Rekommendationer och hotelltips

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Barcelona.

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ställen att bo på i Barcelona

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i Barcelona och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekomendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i Barcelona, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i Barcelona