Varför boka på cityhotels?

  • Gratis avbokning gäller för de flesta rum
  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Specialpriser du bara hittar hos oss
  • Vi garanterar säkerheten vid betalning

Bo bra och billigt - hotell i Edinburgh centrum

Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Edinburgh centrum

hotel_list_thumb

Tune Hotel - Haymarket, Edinburgh

Nära Edinburgh International Conference Centre, Edinburgh
Från 376 SEK
hotel_list_thumb

Hilton Edinburgh Grosvenor

Nära Edinburgh International Conference Centre, Edinburgh
Från 637 SEK
hotel_list_thumb

Blossom Guest House

Nära Royal Commonwealth Pool, Edinburgh
Endast 1 rum kvar
Gratis frukost
Från 742 SEK
hotel_list_thumb

Jurys Inn Edinburgh

Nära St. Giles' Cathedral, Edinburgh
Från 819 SEK
hotel_list_thumb

Best Western Braid Hills Hotel

I Edinburgh (Morningside), Edinburgh
Från 1175 SEK
hotel_list_thumb

DoubleTree by Hilton Hotel Edinburgh City Centre

Nära Edinburgh International Conference Centre, Edinburgh
Från 1177 SEK
hotel_list_thumb

Radisson Blu Edinburgh

Nära Our Dynamic Earth, Edinburgh
Gratis frukost
Från 1541 SEK
hotel_list_thumb

Nira Caledonia

Nära Princes Street Gardens, Edinburgh
Endast 1 rum kvar
Gratis frukost
Från 1793 SEK
hotel_list_thumb

Hotel Ceilidh-Donia - Townhouse Hotel

Nära Royal Commonwealth Pool, Edinburgh
Gratis frukost
Från 4384 SEK
hotel_list_thumb

The International Guest House

Nära Royal Commonwealth Pool, Edinburgh
Endast 2 rum kvar
Från 7911 SEK

Karta över 10 rekommenderade hotell i centrum av Edinburgh

Reseguide Edinburgh

Boka bra och billiga hotell i Edinburgh centrum

Oliver-Bonjoch, Wikimeda Commons. Licensierad under Creative Commons 3.0

Omgiven av höga vulkaniska klippor hittar man Edinburgh. Staden ligger i Storbritannien och är huvudstaden i Skottland. Detta är den näst största staden i Skottland efter Glasgow och Edinburgh har varit huvudstad sedan 1437. Staden är full av saker att se och göra och det finns garanterat saker att göra här om man åker hit en långhelg. Både den gamla och den nya delen av staden finns med på UNESCOs världsarvslista mycket tack vare för att staden är full av spännande byggnader och historia som fascinerar.

Edinburgh kan man åka till i stort sätt året runt och är den näst mest besökta staden i Storbritannien efter London. Skottland är känt för ostabilt och kallt klimat och det kan fort dyka upp en regnskur när man mist anar det. Men man ska inte bli allt för skrämd av vädret för Skottland har väldigt vackra landskap att bjuda på om man vill ta en tur utanför staden.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Edinburgh. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Shopping i Edinburgh

Edinburgh är en destination som passar bra om man gillar shopping. Här finns många av de stora märkesbutikerna och köpcentrum i tillägg till flera mindre lokala butiker som säljer lokalproducerade varor och skotska souvenirer. Många köper ofta med sig typiska skotska saker som en kilt, whisky, en säckpipa eller andra varor med typiskt skotskt mönster på.

Tar man turen till Princes Street befinner man sig på stadens största shoppinggata och är det shopping man är ute efter bör man titta på ett hotell i närheten. I detta området kan vi bland annat rekommendera Princes Street Suites eller Staycity Serviced Apartments .

Bo i Edinburgh centrum

Edinburgh är en kompakt stad och stadcentrum är inte större än att man hinner få med sig allt på en weekendtur. Själva staden är uppdelad i två delar New Town och Old Town som delas på mitten av shoppinggatan Princes Street och parken Prince Street Gardens.

Old Town är den gamla delen av staden och här hittar man många av stadens äldsta byggnader och det var även här som staden grundades. På 1700-talet blev denna stadsdelen så överfull att New Town bildades och i dag utgör dessa två delarna Edinburgh.

Vi har flera bra erbjudanden på hotell i både New Town och Old Town och om du är ute efter ett hotell med bra läge i Edinburgh centrum bör du definitivt hitta ett hotell här. Nästan oavsett vart man väljer att bo har man ett bra utgångsläge till att uppleva staden.

Edinburgh för barn

Edinburgh är en stad det passar bra att ta med barnen till. Det är många attraktioner här som passar bra för barn och det finns flera stora parker som de kan leka i. En av de populäraste sakerna för barn är Museum of Childhood. Här ställs det ut leksaker ända från 1700-talet och fram tills idag och de har en stor samling av allt från modelltågbanor till teddybjörnar. En annan populär sak att besöka är Edinburgh Zoo som garanterat passar både stora och små.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av de hotellen vi erbjuder i Edinburgh passar bra för familjer så det ska inte vara några problem att hitta övernattning åt hela ert sällskap.

Transport i Edinburgh

Edinburghs kollektivtrafik består huvudsakligen av ett stort bussnätverk som gör att man kan ta sig vart man vill i staden genom att åka kollektivt. Det kan vara svårt att hitta parkering inne i stan om man reser med bil så det rekommenderas därför att man lämnar bilen utanför centrum och använder kollektivtrafiken för att ta sig runt.

Om man vill uppleva Edinburgh från sin bästa sida så bär man ändå ta sig fram till fots eller med cykel. Staden är bra upplagd för cyklister och det finns många finns cykelturer i och utanför centrum där man får uppleva det fina skotska landskapet.

Hur man tar sig till Edinburgh

Flyger man till Edinburgh landar man på Edinburgh Airport (EDI) som ligger cirka 13 kilometer från centrum. Härifrån går det bussar in till centrum i stort sett hela dygnet och man kan välja mellan vanlig kollektivtrafik eller flygbussar. Det är också möjligt att ta taxi från flygplatsen men detta kostar en del mer.

Det går direktflyg till Edinburgh från många svenska flygplatser och det brukar vara lätt att få tag i billiga flygbiljetter om man beställer i god tid. Letar du efter ett hotell i närheten av Edinburgh Airport (EDI) har vi flera bra och billiga alternativ.

Sevärdheter och saker att göra i Edinburgh

Edinburgh är en stad med många saker att göra och det finns definitivt tillräckligt mycket att hitta på för att åka hit på en långhelg.

Den i särklass största attraktionen är Edinburgh Castle. Denna fästningen ligger på toppen av Castle Rock som är en stor vulkanisk ås. Här har folk bott ända sedan järnåldern och fästningen har varit viktig för stadens etablering och utveckling. Idag är slottet öppet för turister och man kan bland annat se Skottlands kronjuveler här.

Letar du efter ett hotell nära Edinburgh Castle kan vi bland annat rekommendera att bo på Edinburgh City Hotel.

En annan sak man bör se är huvudgatan i gamla-stan, Royal Mile. Denna gatan är egentligen en sammansättning av fyra olika gator och går från Castlehill i väst till Canongate i öst. Denna kulllerstensgata är full av pubar, restauranger, butiker och spännande byggnader och är absolut en sevärdhet värd att besöka.

Vill du ha nära till Royal Mile som är en av Edinburghs mest populära gator kan vi tipsa om att bo på Jurys Inn Edinburgh.

Vill man se flera av stadens kända byggnader kan man besöka Holyroodhouse. Detta är den officiella bostaden för den brittiska drottningen och här kan man gå på turer och få se de fina rummen, gallerian samt ruinerna av det gamla klostret som byggnaden är byggd på. Om du skulle vilja bo på ett hotell i detta område rekommenderar vi att du tittar på dessa bra och billiga hotellen i Old Town.

De flesta som har läst eller sett Da Vinci-koden kommer förmodligen känna igen Rosslyn Chapel. Denna kyrka från 1400-talet ligger i byn Roslin, drygt en mil från Edinburgh, och har besökts av flera kungliga och kända personer genom tiderna.

Är man intresserad av gallerior och museer bör man ta en sväng inne på National Gallery of Scotland och National Museum of Scotland. På National Gallery kan man se målningar av både skottska- och internationella kända konstnärer som Da Vinci och Raphael. På National Museum kan man lära sig mer om Skottlands historia, kultur och natur. Båda museerna har fri entré och har öppet dagligen.

Vill du bo nära båda dessa museerna rekommenderar vi att bo på Edinburgh City Hotel eller ett annat hotell som ligger i Old Town.

Andra sevärdheter som också är värda att besöka är St. Giles’ Cathedral, The Mound, Writers Musem och Scotch Whisky Heritage Centre där man bland annat kan lära sig mer om Skottlands författare och whiskeytraditionen.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Edinburgh.

Ställen att bo på i Edinburgh

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i Edinburgh och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekommendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i Edinburgh, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i Edinburgh