Varför boka på cityhotels?

  • Gratis avbokning gäller för de flesta rum
  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Specialpriser du bara hittar hos oss
  • Vi garanterar säkerheten vid betalning

Bo bra och billigt - hotell i London centrum

Tips till 10 hotell vi rekommenderar i London centrum

hotel_list_thumb

TheWesley

Nära Tottenham Court Road, London
Från 1127 SEK
hotel_list_thumb

Lancaster London

Nära Kensington Gardens, London
Från 1446 SEK
hotel_list_thumb

Park Plaza Victoria London

Nära Buckingham Palace, London
Från 1558 SEK
hotel_list_thumb

Hilton London Hyde Park

Nära Kensington Palace, London
Från 1572 SEK
hotel_list_thumb

Hilton London Metropole

Nära Baker Street, London
Från 1652 SEK
hotel_list_thumb

Radisson Blu Portman Hotel

Nära Selfridges, London
Gratis frukost
Från 1735 SEK
hotel_list_thumb

Crowne Plaza London - Kensington

Nära Kensington Roof Gardens, London
Från 1793 SEK
hotel_list_thumb

Park Plaza Westminster Bridge London

Nära London Aquarium, London
Från 2118 SEK
hotel_list_thumb

Millennium Hotel London Mayfair

Nära Selfridges, London
Från 2215 SEK
hotel_list_thumb

Presidential Serviced Apartments Marylebone

Nära Selfridges, London
Endast 1 rum kvar
Från 2426 SEK

Karta över 10 rekommenderade hotell i centrum av London

Reseguide London

London är både huvudstad och den största staden i Storbritannien. Staden ligger i England, och har historia som sträcker sig nästan 2000 år tillbaka i tiden. Förutom att vara en av de mest besökta turistorterna kan London också bjuda på allt från stora shoppinggator och berömda fotbollslag till några av världens bästa nattklubbar, konstgallerier, världskända museum och många vackra historiska byggnader.

Vare sig du letar efter vanliga hotell, pensionat, boutiquehotell eller lyxhotell kan vi hjälpa dig hitta bra hotell till rimliga priser.

Shopping i London

London är ett mekka för de som är intresserade av shopping, eller bara gillar att titta på mycket olika saker. Här kan man hitta något för alla smaker oavsett om man gillar långa shoppinggator, stora shoppingcentrum eller små mysiga och unika butiker.

Shopping på Oxford Street

Oxford Street är en av Londons mest kända shoppinggator och har sedan tidigt på 1800- talet varit hem för ett antal stora varuhus och affärer. Några av affärerna finns fortfarande som till exempelvis John Lewis som har legat på Oxford Street sedan 1864.

I dag är shoppinggatan hem för hundratals små och stora butiker där många brittiska märken har sina huvudaffärer.

Oxford Street är också ett populärt turistmål på vintern. Speciellt runt juletider då den kända julbelysningen sätts upp med tusentals spektakulära julbelysningar och juldekorationer. Ska man till London under denna tid är det viktigt att boka hotell i god tid eftersom det är många turister som reser hit på vintern.

Är du intresserad av att hitta hotell i närheten av Oxford Street kan vi hjälpa dig!

Marknader i London

Är man trött på köpcentrum och varuhus, eller bara känner sig äventyrslysten kan marknaderna i London vara ett bra alternativ. Här kan man hitta nästan vad som helst till väldigt bra priser. Vare sig du är ute efter antikviteter, exklusiva delikatesser eller märkeskläder, finner man alltid det man är på jakt efter.

Här kan du se en lista med både de största och de skönaste marknaderna i London.

Är du intresserad av att veta mer om vad Londons shopping har att erbjuda rekommenderar vi dig att läsa denna artikel där får du fler tips om shopping i London. .

Bo i London centrum

Vi erbjuder ett stort utbud av hotell i centrala London där man har ett kort avstånd till de flesta sevärdheterna. Det är en perfekt utgångspunkt om man önskar att ha många möjligheter att se sig runt.

Runt Hyde Park finns det flera jättemysiga områden så som Paddington, Kensington, Bayswater, Chelsea, Notting Hill och Knightsbridge, där det finns många hotell med bra läge.

Vill du bo centralt och kan vi rekommendera Holiday Inn London – Oxford Circus, där har man kort väg till många kända sevärdheter och turistmål.

Andra hotell som vi kan rekommendera om man önskar att bo billigt i centrum är Queens Park Hotel, Park Plaza County Hall London och Ventures Hotel.

Transport i London

Möjligheterna är många när man önskar att åka och se sig omkring. London har en bra kollektivtrafik och där bland världens äldsta tunnelbana. Staden är också känd för sina ikoniska bussar, deras röda dubbeldäckare.

Med över 700 busslinjer, 11 tunnelbanelinjer och 6 järnvägslinjer som förbinder hela staden är det enkelt att ta sig dit man vill.

Här kan du se en Översiktskarta över Londons tunnelbanesystem.

Hotell nära Paddington

Många turister väljer att ta Heathrow Express från Heathrow, in till London centrum. Denna tågfärd stoppar vid Paddington station, som är en bra utgångspunkt ifall man vill utforska London.

Vi kan hjälpa dig att hitta bra och billiga hotell i närheten av Paddington station.

Hur man kommer till London

Det finns totalt sex flygplatser som ligger i närheten av London. De mest populära av dessa är Heathrow (LHR) och Gatwick (LGW), och det är många hotell som ligger med kort avstånd till dessa flygplatserna.

Vi kan hjälpa dig att hitta Hotell i närheten av Gatwick eller hotell I närheten av Heathrow.

Från flygplatserna finns det också bra möjligheter för kollektivtrafik in till centrum antingen i form av buss, tåg eller taxi.

London för barn

London har ett stort utbud av aktiviteter som ägnar sig åt både de stora och de små. Allt från London Zoo och Madame Tussauds till musikaler som Lion King och stora leksaksbutiker som kan vara spännande för både barn och vuxna.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många hotell i London är väldigt barnvänliga och erbjuder bland annat övernattning med flera barn i samma rum.

Här finns en artikel med fler tips om hur du upplever London med barn.

Attraktioner i London

Huvudattraktionen i London är Buckingham Palace, Westminster, Big Ben, Trafalgar Square och Piccadilly Circus. De flesta attraktionerna ligger placerade i området runt centrum, och hittar man ett hotell här har man goda möjligheter till att utforska det som London har att bjuda på.

London är tätt packat med historiska och typiska byggnader som är värda att se. I tillägg till detta hittar man bland annat också muséer, teatrar, gallerior och restauranger som också är värda ett besök. Så även om man er intresserad i historia, kultur, arkitektur eller bara har lust att uppleva London, finner man alltid något spännande.

Besöker man Westminster kan man se den brittiska parlamentsbyggnaden och inte minst klocktornet Big Ben. Tower of London är också ett populärt mål att besöka och håller samma nivå med platser som Buckingham Palace och Tower Bridge. Alla har de en lång och spännande historia. Vi erbjuder bra hotell som ligger i närheten av dessa platser som till exempel Queens Park Hotel och Apex City Of London Hotel.

London är också känt för sina musikaler och teatrar. West End räknas som det viktigaste underhållningsområdet i London och här kan man se allt från musikaler som Mamma Mia, Grease, Lion King eller Billy Elliot tlil ballettversionen av Romeo och Julia. Billetter till uppvisningarna kan man blad annat förhandsbeställa på nätet.

Är man intresserad av muséer rekommenderas bland annat ett besök på British Museum och National History Museum. Här kan man uppleva allt från förhistoriska dinosaurieskelett till fynd från det gamla Egypten. Om man är intresserad av konst bör man också titta in på Tate Modern som är Storbritanniens nationalmuseum för framtidskonst och National Gallery som ställer ut saker från bland annat Leonardo da Vinci och Van Gogh. Letar du efter hotell i närheten av dessa platserna, kan vi bland annat rekommendera hotellen Harrington Court Apartments och Novotel London City South.

Om man bara önskar att slappna av kan en tur genom St James Park och MayFair passa perfekt. Det kan också en båttur ned för Themsen eller en tur med London Eye, där man får uppleva London från nya spännande vinklar.

Ska man på konsert, musikaler, fotbollsmatch, mässor och liknande kan vi hjälpa dig med hotellrum som passar för det.

London har också många andra attraktioner och sevärdheter som är värda att få med sig. Här kan du hitta många fler tips till saker att göra och se i London.. (Engelsk)

Rekommendationer och tips till hotell

Det kan vara svårt att välja hotell i London men vi erbjuder något för varje smak. Vare sig man är ute efter små unika hotell eller stora hotellkedjor har vi allt från spa-, lyx-, konferens- och familjehotell, allt efter vad man själv önskar.

Här kan du läsa lite mer om vilket hotell som skulle kunna passa dig bäst i London.

Det är många bloggar och sidor som ger tips och råd om vart man ska bo. Då kan det vara svårt att hitta det man söker i den stora djungel av information. Har du problem med att välja hotell kan vi hjälpa dig! Ta kontakt med vår kundservice som har bred erfarenhet och kan hjälpa dig att hitta det bästa hotellet för just dig.

Ställen att bo på i London

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i London och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekommendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i London, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i London